Filippa K

Modeföretaget Filippa K har tillsammans med Avensia byggt en helt ny e-handel, på endast fem månader. Med ny design och modern e-handelsteknik - Episervers plattform och Avensias ramverk Storefront Nitro - kan Filippa K möta sina kunder på nätet med samma känsla som i butiker och produkter, med snabba laddtider och på ett mer omnikanalt sätt. Med nya språk, sex valutor och mer än 70 olika leveransdestinationer har Filippa K tagit sig närmare målet att bli ett globalt e-handelsföretag.

Filippa K grundades 1993 och har sedan starten erbjudit tidlöst mode med hög kvalitet och en design som i sin enkelhet ger en känsla av lyx. Filippa K har egna butiker i Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Belgien och Nederländerna. 

Det har varit ett otroligt roligt projekt med en fantastiskt engagerad och kompetent kund. De mål som sattes upp för projektet var utmanande rent tidsmässigt, men tillsammans nådde vi dit. Vi kommer att fortsätta att jobba tillsammans för att länka ihop Filippa K’s olika försäljningsplattformar, med företagets mål och visioner i fokus, säger Viktoria Larsen, projektledare på Avensia.

Förutom plattformsbytet som öppnar upp för framtidens möjligheter, har Filippa K tillsammans med Avensia satsat på ökad funktionalitet för kunderna. Kundresan är smidig, sajten är snabb och den enkla men eleganta designen gör den lättnavigerad. Kunden kan sortera på färg, pris, storlek, popularitet och nyheter, och på varje produktsida finns rekommenderade plagg att matcha med. Med fler språk och individuella rekommendationer kan kunderna få en mer personlig shoppingupplevelse. 

Vi är väldigt nöjda både med den tekniska lösningen och vår partner Avensia som ger oss möjligheten att ge våra kunder en unik upplevelse. Vi kommer att fortsätta att arbeta tätt tillsammans för att utveckla vår sajt ytterligare, med ny funktionalitet, säger Markus Lindberg, CTO Filippa K
Både Avensia och Episerver möjliggör synergi och accelererar vårt varumärke samtidigt som vi tillåter oss att utveckla vår egen, interna tekniska kapacitet, säger Mikael Björklund, kommunikations- och teknikchef på Filippa K

Filippa K-teamet och Avensias affärsrådgivare har haft mycket bra samarbete, och vi är mycket stolta över att ett så spännande och välkänt varumärke som Filippa K valt att bygga sin framtidssäkra digitala plattform tillsammans med oss på Avensia. 

Det är med kunder som Filippa K som är professionella, måna om sitt varumärke och har ambitionen att erbjuda en användarupplevelse i världsklass som Avensias unika erfarenhet och kunskap, t ex genom vårt ramverk Storefron Nitro, kommer till sin rätt. Vi är övertygade om att det är ett recept för långsiktig framgång och ser fram mot ett fortsatt långt partnerskap med Filippa K, säger Niklas Johnsson, VD på Avensia.