"Vårt samarbete ligger på en väldigt hög teknisk nivå"

Kjell & Company

Kjell & Company är ett av Sveriges starkaste varumärken och en ledande aktör inom svensk detaljhandel.  Bolaget har mer än 30 års erfarenhet av hemelektronik i kombination med gedigen kunskap och personlig rådgivning. Kjell & Company har 105 butiker i Sverige samt 17 butiker i Norge och totalt närmare 1000 anställda. Huvudkontoret och logistikanläggningen ligger i Malmö. 

Partners med Avensia sedan 2011

Redan 2011 påbörjade Kjell & Company ett projekt tillsammans med Avensia som skulle visa sig vara en framgångssaga. Avensia fick förtroendet att göra en ”total makeover” av Kjell & Companys befintliga e-handelslösning. De hade tänkt sig att göra en rejäl satsning och ville ha hjälp med att bygga något utöver det vanliga, både vad gäller design och teknik.

Kjell & Company valde att införa inRivers PIM för mer effektiv produkthantering. De valde även sök- och relevansmotorn e-Sales från Apptus, som med sin intelligens optimerar sajten för varje unik besökare, och därmed underlättar för kunden att navigera i Kjell & Companys stora sortiment. Att bygga en e-handelslösning där flera ledande produkter ska samverka för bästa möjliga användarupplevelse är en tuff utmaning.

Avensia fick verkligen bekänna färg som specialister på Apptus sökmotor eSales och inRiver PIM. Vid ett flertal tillfällen under projektet fick vi tänja på produkternas gränser för att nå våra krav, men Avensia redde ut det på ett föredömligt sätt, sa Martin Knutson, då IT-chef på Kjell & Company, efter lanseringen.

2014: Responsiv och mobilanpassad sajt

Efter lanseringen av sajten 2011 har samarbetet mellan Kjell & Company och Avensia fortlöpt, och under hösten 2013 påbörjades ett nytt projekt - att bygga vidare på omni-kanal-strategin och göra sajten helt mobilanpassad. Kjell.com fick en ny design som var responsiv och anpassad för att styra kunden mellan sajten och butikerna. Den innehöll även massor av förbättrad funktionalitet. ”Fråga Kjell” hade lagts in under en gemensam ”Kunskapsbank” tillsammans med temasidor och produktfilmer och den digitala versionen av den populära faktabokserien ”Hur funkar det?”. Trafiken till sajten ökade med 95% sedan första lanseringen i november 2011.

2019: Ny plattform och Avensias ramverk Storefront Nitro 

I oktober 2019 gick Kjell & Company live med nya kjell.com efter 9 månaders utvecklingsarbete tillsammans med det dedikerade projektteamet på Avensia. Genom uppväxlingen till modern e-handelsteknik, kan Kjell & Company nu erbjuda sina kunder en blixtsnabb sajt, med rådgivning och kunskapsspridning i centrum och design anpassad efter modernt köpbeteende. 

Målet med den första delen av projektet, som började planeras efter nyår, var att återskapa den gamla sajten, på Episervers plattform, och att anpassa den efter modern handel och köpbeteende.  

Valet av plattform föll på Episerver med Avensias ramverk Storefront Nitro ovanpå, som har varit mycket framgångsrikt för aktörer inom andra branscher. Som först ut inom hemelektronik, lanserar vi nu en hypermodern kjell.com som vi ser är möjliggöraren för att fortsatt leverera service i världsklass till våra kunder, säger Martin Knutson, CTO på Kjell & Company.
Det har varit ett intensivt och givande samarbete med Avensia kring plattformsarbetet. Införandet av en ny plattform ger oss nya möjligheter att snabbare möta kunden med personligt anpassad kommunikation, fortsätter Martin Knutson. 

Att Kjell & Company har lång erfarenhet av e-handel, och av att samarbeta med Avensia, märktes tydligt under projektet: 

Kjell & Company är en tekniskt kompetent kund, vilket innebär att vårt samarbete ligger på en väldigt hög teknisk nivå. Vi har haft en nära dialog under projektet och har kunnat utmana varandra rejält. Det har varit en förutsättning för att kunna nylansera en sajt med så många funktioner, på en ny plattform och med många nyheter, på så kort tid, säger Tobias Ekholm, projektledare på Avensia.  

Kapacitet, prestanda och snabba laddtider

Med sin nya, moderna handelslösning kan Kjell & Company erbjuda sina kunder en sömlös koppling mellan webb och fysisk butik, och den skalbara plattformen ger dem möjligheten att ständigt utöka sitt digitala tjänsteerbjudande. Sajten är byggd med Avensias ramverk Storefront Nitro, en innovativ arkitektur som avsevärt snabbar upp responstider och gör sajten stabil på mobilen, även om nätverket är svajigt, som t.ex. i kollektivtrafiken. 

Analyser av köpbeteende visar att e-handelssidor inte längre används på en dator under en längre session, utan snarare i kortare sessioner genom en och samma kundresa, t.ex på bussen, i en kö eller i den fysiska butiken. Detta faktum gör hög kapacitet och snabba laddtider till grundläggande faktorer för modern handel, för du behöver maximera kundens korta visit i din e-handel, varje millisekund av väntande försämrar kundens upplevelse, säger Johan Sommar, senior commerce advisor på Avensia. 

Laddtider påverkar inte bara användarupplevelsen. Nya studier pekar på att en väntetid på 100 millisekunder när en sajt laddas kan skada konverteringsgraden med 7%, två sekunders fördröjning när en sida laddas kan öka avvisningsfrekvensen med 103% och 53% av besökare på en mobilsajt kommer att lämna en sida som tar mer än tre sekunder att ladda. 

Läs mer om modern handel och Avensias ramverk Storefront Nitro

Läs mer om Avensias samarbete med Episerver