"Vi har haft ett nära samarbete med Avensia genom hela processen"

Lekolar

Om Lekolar

Lekolar AB är marknadsledare i Skandinavien för produkter inom lek och lärande. Företagets kunder består framförallt av förskolor och skolor i Norge, Danmark, Finland och Sverige. Sedan 2004 har bolaget ägts av BRIO och har sitt huvudkontor i Osby. De har ca 250 anställda med en omsättning på drygt 1 miljard kronor. I Lekolars sortiment finns mer än 20 000 produkter i kategorierna; läromedel, leksaker, möbler och tillbehör.

Bakgrund

Lekolar såg en förändring i köpbeteendet hos sina kunder. Branschen var inte längre riktigt likadan som den var tidigare. Kunderna var influerade av hur de handlar privat där B2C-branschen kommit långt gällande e-handel och att skapa digitala kundupplevelser.

”Vi ville skapa en e-handel som inte bara var praktisk utan även gav ett stort mervärde för våra kunder i form av användarupplevelse.” - Mattias Johansson Head of Commercial Management på Lekolar

Efter att ha undersökt vilka olika system och leverantörer som fanns på marknaden valde Lekolar att använda Avensia som e-handelsleverantör och Episerver Commerce som plattform. Det skulle visa sig vara ett framgångsrecept.

Projektet

Lekolar är verksamma i hela Skandinavien och sajten skapades därför på 4 språk. Lösningen matchar de ledande B2C-sajternas utseende och interaktionsdesign men innehåller även flera B2B-specifika funktioner och integrationer under huven. En spännande feature är de automatiska kopplingarna som skapats mellan produkt- och CMS-sidor. Sajten backas av artificiell intelligens från Apptus eSales som kontinuerligt anpassar innehållet och ger rekommendationer efter besökarens preferenser.

"Vi är glada över att kunna presentera Lekolars nya e-handelssajt. Det har varit ett lärorikt projekt där Lekolar haft ett nära samarbete med Avensia genom hela processen. Vi är mycket nöjda med resultatet" – Mattias Johansson Head of Commercial Management på Lekolar

Sajten är optimerad för registrering av nya användare till befintliga kunder i Lekolars affärssystem. Den är alltså skapad för Lekolars faktiska affärsförutsättningar och minimerar konverteringshinder i denna klassiska konverteringsfälla.