"Modernt, inspirerande och användbart!"

Menigo

Om Menigo Foodservice

Menigo erbjuder Sveriges bredaste sortiment av mat, dryck och restaurangutrustning och vill vara den självklara samarbetspartnern för alla krögare och servicehandlare i Sverige. Menigo ägs av Europas största Foodservice-aktör, Brakes Group och med mer än 16 000 kunder, 31 000 artiklar i sortimentet och ca 900 anställda omsätter Menigo 5 miljarder SEK.

Uppdraget

Våren 2011 var Menigo redo att ta sin e-handelsplats till nästa nivå och gav Avensia uppdraget att vidareutveckla den befintliga e-handelslösningen, som började få några år på nacken. Menigo ville framför allt erbjuda sina företagskunder en modern och användbar e-handelsplats som inspirerade till merförsäljning. Även skalbarhet och prestanda var viktiga nyckelord för att klara av ökade krav från ett stort och ständigt växande sortiment samt flera marknadskanaler.

"Utmaningen för Avensia var främst att skapa ett gränssnitt som inspirerade till nya köpbeteenden och därmed ökad konverteringsgrad för sajten. Vi behövde även hitta ett sätt att lyfta fram det otroligt breda, och delvis komplexa, sortimentet på ett mer attraktivt sätt, men samtidigt även behålla snabb orderstansning för avancerade kunder." berättar Mats Näs, projektledare på Avensia.

I början av mars 2012 togs den nya sajten i drift som planerat och kundresponsen har varit väldigt positiv.

"Mycket lyckad lansering där kunderna har uppskattat de förbättrade funktionerna jämfört med den gamla webbshopen. Att vi visar bilder och produktinformation har tagits emot mycket väl. Nya funktionen med snabborder är kunderna förtjusta i och de märker klara effektiviseringar i sitt sätt att beställa varor mot tidigare. Förenklad orderhantering ska hjälpa kunden att få en bättre koll på vad som beställs och undvika felbeställningar", berättar Per Andersson, IT-chef på Menigo.

Samarbetet mellan Avensia och Menigo rullar vidare under våren och bland annat finns det planer på att komplettera e-handelslösningen med en mobil applikation för surfplattor.

"Vi är väldigt glada att ha fortsatt förtroende från Menigo. Det är förstås alltid kul att leverera bra lösningar till nöjda kunder!", avslutar Mats Näs och försvinner iväg på dagens morgonmöte med projektteamet.

Fyra frågor till Per Andersson, IT-chef Menigo Foodservice

1. Nu efter att den nya sajten är lanserad, hur har kundresponsen varit?
Mycket positiv och beröm för en enkel och snabb webbshop.

2. Hur har besökarnas beteende ändrats med den nya sajten?

Besökarna kan enkelt finna de produkter de vill beställa i Menigos stora produkterbjudande.

3. Hur upplever du samarbetet med Avensia?
Enkelt och tryggt. De har varit duktiga på att hålla tider och kvalitet i sina leveranser.

4. Vilken förändring på sajten är det som främst ökat er konverteringsgrad?
Sökfunktionen av Menigos produkterbjudande som hjälper kunderna att finna det de söker och enkelt kunna filtrera de sökningar som genererar många svar. Att vi numera även erbjuder Menigos hela sortiment, från mat och dryck till utrustning för storhushåll och restaurangkök, har en positiv verkan på försäljningen.