NA-KD

Det omåttligt populära modeföretaget NA-KD lanserade en ny global e-handel 2017. Efter att företaget bildades 2015 har det växt med enorm fart, och behövde därför en e-handelslösning som kunde förverkliga företagets ambitioner. Resultatet av det första projektet med Avensia, en blixsnabb sajt med fokus på inspiration, blev en målbild för många efterföljande kunder, och NA-KDs framgångssaga bara fortsätter. Under Black Week 2019 ökade försäljningssiffrorna med 125%, då NA-KD sålde för 248 miljoner till 9 miljoner besökare i 72 länder

NA-KD, känt för sin framgångsrika försäljning genom social media, är ett av de snabbast växande modeföretagen på internet. Med en kundbas som kännetecknas av otålighet med långsamma laddtider och som konstant vill matas med nyheter och inspiration, behövde NA-KD prestanda och en gedigen grund att bygga sin snabbväxande e-handel på. En solid grundplatta för att kunna erbjuda en e-handel med wow-faktor och som ständigt kunde utvecklas i takt med kundernas förväntningar:

Vi vill erbjuda en unik e-handelsupplevelse till kvinnor över hela världen. För att lyckas måste vi ständigt utveckla vår sajt och dess innehåll. Med Avensia som partner har vi möjligheten att möta våra kunders höga förväntningar samtidigt som vi kan nå våra egna tillväxtmål, säger Jarno Vanhatapio, VD och grundare av NA-KD.

Ett ständigt utvecklingsarbete för att hålla NA-KD nytt, hett och relevant

NA-KD är en av flera detaljhandlare inom modeindustrin som valt att arbeta med Avensia som långsiktig partner.

Modeindustrin har antagligen de mest krävande kunderna, vilket också innebär att detaljhandlare inom mode har nått en hög nivå av digital mognad. Det är roligt att jobba med ett företag som NA-KD, det ger oss möjligheten att utmana oss själva och jobba mycket med innovation som konkurrenskraft.  Vi lär oss mycket av varandra och vi ser fram emot att fortsätta denna fantastiska resa tillsammans med dem. Jag tror att vi kan uppnå stora saker tillsammans, säger Patrik Sundquist, Sales Director at Avensia

Med över 2,4 miljoner följare på Instagram och ett stort fokus på influencer marketing och influencer-kollektioner, är pålitliga kopplingar till social media och andra viktiga marknadskanaler oerhört viktiga. Ramverket Storefront Nitro i kombination med det dedikerade utvecklingsteamet på Avensia passar som handen i handsken för NA-KDs behov; tröskeln är låg för att testa och implementera ny funktionalitet som håller dem relevanta och kan ge kunderna nya och spännande upplevelser i NA-KDs digitala ekosystem.  

Resultaten av satsningen på en e-handel i världsklass

I maj 2018, på Episerver Ascend i Stockholm utropades NA-KD som vinnare av Episerver Award i kategorin Årets e-handel. Motiveringen från juryn löd: 

Tillsammans med Avensia har NA-KD utvecklat en av de modernaste e-commerce-platserna i världen. Med Avensias ramverk Storefront Nitro, är sajten ofattbart snabb och funkar väl även när nätverket är dåligt, något som passar NA-KDs primära målgrupp, som är unga kvinnor som gör de flesta köp via mobilen. Lanseringen av den nya sajten, med revolutionerande snabbhet, stabilitet och kvalitet, tillsammans med en sömlös koppling till sociala medier, har tagit företaget till en ledande position inom e-handel.

Omsättningen för första året med den nya e-handeln, 2017, landade på 419 miljoner svenska kronor. 2018 dubblerades den nästan då NA-KDs omsättning blev 816 miljoner SEK och tillväxten så hög som med 95%. Bara under Black Week 2018 såldes för runt 100 miljoner SEK. 

Under Black Week 2019 ökade försäljningssiffrorna med 125%, då NA-KD sålde för 248 miljoner till 9 miljoner besökare i 72 länder. Bara under Black Friday omsatte NA-KD 56,5 miljoner kronor, vilket var en ökning på 177 procent. Det gjorde dagen till den bästa på hela veckan, med köptoppar på 1,6 order eller fem plagg i sekunden. Omsättningen för hela 2019 landade på strax över 1,3 miljarder kronor – en ökning med hela 67 procent. 

NA-KDs erbjudande utvecklas ständigt med hjälp av det dedikerade utvecklingsteamet på Avensia, som till största delen lägger sin tid på ny funktionalitet och innovativa lösningar som konsumenterna efterfrågar.

Kombinationen vetgiriga duktiga medarbetare och datadrivna beslutsprocesser är nyckeln till att ständigt utvecklas, säger Jarno Vanhatapio i ett pressmeddelande om resultaten.