Polarn O. Pyret

Polarn O. Pyret (PO.P) är ett av Sveriges mest älskade varumärke och har med sin nya kundfokuserade omnikanalslösning krattat manegen för fortsatt succé hos föräldrar som vill köpa randiga barnkläder som håller.

Arbetar långsiktigt för att skapa den optimala köpupplevelsen för kunden

PO.P arbetar långsiktigt på flera fronter. Först och främst i produktionen av sina barnkläder, då de satsar på kvalitet och hållbarhet under devisen ”3 barn i varje plagg”. Konceptet blir ännu mer relevant och lättillgängligt för kunden genom funktionen Köp O. Sälj som finns på e-handelssajten.

Ur ett systemperspektiv har PO.P gjort samma prioritering, de satsar på kvalitet och långsiktighet. Den Unified Commerce-lösning som deras omni-kanalshandel bygger på ger butikspersonalen möjligheten att ge sina kunder bästa möjliga och personliga service. Med all information i samma system, snabba laddtider och uppdateringar i realtid kan butikspersonal agera utifrån den enskilda kundens specifika förutsättningar. 

I sann omnikanal anda kan butikspersonal använda e-handeln som ett komplement till butikserbjudandet. De kan visa och beställa ytterligare varor i e-handeln åt kunden, via iPads, och kunden har möjligheten att hämta och returnera varor från e-handeln i butiken.

PO.P har satsat mycket på lösningar som generar målgruppsstyrt innehåll för en bättre och mer kundanpassad köpupplevelse. Den nya e-handeln bygger på Episervers plattform och Avensia Storefront möjliggör kommunikation mellan affärssystemet Dynamics 365 och Episerver (e-handeln). Med Avensias ramverk Storefront Nitro, nylanserades PO.P online som en av Nordens snabbaste sajter.

”Vi vet hur frustrerande långsamma websidor kan vara, så vi har fokuserat mycket på en snabb och användarvänlig sida. Vi vill ge våra kunder samma känsla av kvalitet när de besöker vår hemsida, som de får i de produkter de köper av oss, säger Petra Stenecker, Marketing & E-com Director på PO.P 

Ett genomtänkt koncept i alla integrerade kanaler

”Målet med projektet var att bygga en e-handelslösning som motsvarar PO.Ps ambitioner. Snabb, stabil och redo för framtiden, säger Jesper Goudlakis, projektledare på Avensia. "Vi har också arbetat väldigt nära PO.P/RNB med designen, för att få fram den rätta känslan i användarupplevelsen, i alla kanaler”. 

PO.P har satsat på Mobile first, då de flesta köp i e-handeln görs via mobilen. I designarbetet har man därför satsat på att ge kunden den kompletta e-handelsupplevelsen även i mobilen. Den grafiska profilen som går igenom i alla kanaler är ren och tydlig, och gör sajten väldigt lättnavigerad. I utformningen av den digitala köpresan har PO.P fokuserat på att kunden aldrig ska bli störd, speciellt i kassan, där man t.ex. kan logga in utan att behöva lämna sidan.

Eftersom de flesta av kunderna är småbarnsföräldrar och sällan har två händer till förfogande, har man anpassat mobilsajten så att kunden ska kunna navigera med lätthet med bara en hand, om man t.ex. ammar eller gungar barnvagn.

Ett föräldravänligt och konsekvent erbjudande i alla kanaler

PO.P har ett tydligt och konsekvent erbjudande i alla kanaler, och har optimerat köpupplevelsen genom att fokusera på att göra det så enkelt som möjligt för sin primära målgrupp, småbarnsföräldrar, som har begränsat med tid och tålamod. Kundklubbserbjudanden och presentkort fungerar självklart både i butik, på webben och i mobil.

I instagramkanalen, som även används som försäljningskanal, har PO.P gett sina kunder möjlighet att själv visa upp sina guldklimpar i Polarns plagg, och skapar därmed en gemenskap kring varumärket.

Ökad konverteringsgrad och pris för Bästa köpupplevelse

Ansträngningarna gav resultat, kunder och personal har varit mycket nöjda med lösningen. En jämförelse mellan den gamla och nya sajten, samma period, 7 nov till 21 feb men olika år, visar en ökning av konverteringsgrad med 31%. Polarn O. Pyrets sajt korades dessutom till vinnare i kategorin Bästa köpupplevelse under Episerver Web Awards 2019.

Läs mer om Avensias ramverk för prestanda, stabilitet och snabba laddtider, Storefront Nitro

Läs mer Unified Commerce

Läs mer om omnikanal handel