"Vi är mycket nöjda med att ha Avensia som e-handelsleverantör!"

Procurator

Om Procurator

Procurator är ett av Sveriges ledande grossistföretag. Det är en fullstortimentsleverantör som erbjuder ett brett sortiment av personlig skyddsutrustning, hygien-/torkpapper, lokalvård, servering, kontorsartiklar och emballage.
Företaget är verksamt i hela norden samt i Estland, var de arbetar med de största leverantörerna inom respektive områden och en aktiv roll i utveckling av nya produkter. Procurator erbjuder även risk- och behovsanalyser, utbildning, service och erbjuder kundanpassade skyddslösningar.

Bakgrund

Grossistföretaget Procurator har nått mycket av sin framgång genom att vara ”one stop shop” för alla typer av skydds- och städprodukter. Med en hemsida som var svårnavigerad och besvärlig att söka på så levde den helt enkelt inte upp till företagets ambitioner. Därför bestämde sig Procurator för att ta ett grepp om sin e-handel.

”Vår vision var att berika produkterna med information så att vi kunde hjälpa våra kunder i sin köpprocess. Därför beslutade vi oss för att införskaffa ett produktinformationssystem som vi anlitade Avensia till att hjälpa oss med.” – Kristian Grönvall, Marknadschef på Procurator

PIM-projektet blev en succé och Avensia fick vidare uppdraget av Procurator att utveckla företagets e-handel.

Projektet

E-handeln hade ännu inte kommit långt inom B2B. Det fanns få lyckade projekt inom industrin att titta på för inspiration. Procurator vände istället blicken mot konsumentsajterna. Det var viktigt för företaget att skapa en enkel och trivsam digital upplevelse för sina kunder.

”För oss är det viktigt att våra kunder får samma trevliga bemötande när de handlar online som när de pratar med någon av våra säljare. Vi har ett stort utbud med produkter och vi måste därför hjälpa våra kunder att både hitta rätt produkter på ett enkelt sätt och fatta rätt köpbeslut i alla situationer, oavsett kanal. Därför fokuserade vi mycket på produktinformation och rekommendationer.” - Kristian Grönvall

Lösningen bygger på Avensias egenutvecklade plattform Avensia Commcerce Server. För sök och rekommendationer används Apptus eSales och som produktinformationssystem används inRiver PIM. Sajten har även mycket specialanpassad B2B-funktionalitet såsom regler för vilka kunder som får se vilka produkter, regler för attestering och beställningar.

”Som ett av de första stora grossistbolagen i Sverige att skapa en modern e-handel vill vi se oss själva lite som IT-pionjärer inom B2B. Vi är mycket nöjda med att ha Avensia som e-handelsleverantör, som har bidragit mycket till vår lyckade övergång till en helt ny plattform för e-handel.” – Kristian Grönvall