Avensia accelererar tillväxten i Norge

Det senaste året har Avensias norska verksamhet växt i snabb takt; flera nya norska kunder, inom både B2C och B2B, är signerade och den lokala norska organisationen har växt stadigt, och behöver växa ytterligare. Under året har ett flertal norska digitala e-handelsprojekt startats igång, och flera har lanserats. Två av de senaste som gått live är Vita och Barnas hus.  


Avensia har flera av de ledande skandinaviska e-handels- och omnikanal-aktörerna som kunder; NA-KD, Kjell & Company, Indiska, Lyko med flera. I Norge har Avensia under året bland annat hjälpt trävaruleverantören Moelven att framtidssäkra den digitala strategin och implementerat en lösning för hantering av produktdata och byggt en komplett lösning för informationshantering åt grönsaksgrossisten Bama. Avensias experter hjälper även Byggtjeneste med att bygga en helt ny digital plattform för produktinformation (NOBB) till byggbranschen. En ytterligare kund är Coop Norge. När Covid-19-pandemin slog till under våren kunde Avensia bygga en e-handel med hemleverans av matvaror på rekordtid, tack vare ett erfaret utvecklingsteam och en färdigpaketerad infrastruktur för modern digital handel.

”Vi har haft norska kunder i många år men har under de senaste två åren stärkt vår lokala närvaro”, säger Niklas Johnsson, CEO på Avensia. ”Det är fantastiskt att se vilket genomslag den lokala etableringen har fått med många nya kunder under 2020, några projekt som redan gått live och fler i pipeline för 2021.”

Megaflis och Kid Interiør är två av flera nya norska projekt som är pågående. Flera nya medarbetare är på plats och teamet i Oslo ska fortsätta växa för att möta den ökade efterfrågan, och tillföra ytterligare lokal kompetens.   

Våra existerande kunder och deras framgångar är ett bevis på att vi har mycket att tillföra ambitiösa företag i Norge.  Vi ser ett starkt växande intresse för Avensia i Norge och med en större lokal närvaro är den norska marknaden ett viktigt strategiskt område för Avensia framöver, säger Tor Eivind Aurdal, Country manager på Avensia i Norge. 

Avensia jobbar med plattforms- och teknikpartners som Episerver, commercetools, Riversand, InRiver, Apptus, Mirakl, Voyado, mfl.