Avensia hjälper Coop Norge lansera digital handel med hemleverans av matvaror

Coop Norge är en del av den nationella matvaruberedskapen i Norge och har ett särskilt samhällsansvar att hjälpa de som behöver undvika att handla mat i fysiska butiker på grund av Covid-19-pandemin. I linje med detta ansvar har Coop Norge nu lanserat en ny digital handel med hemleverans av mat och förnödenheter. Syftet är att bidra till det nationella behovet att kunna förse de äldre, sjuka och de som sitter i karantän, med mat, utan att utsätta dem för risker. Det digitala erbjudandet kommer att rullas ut snabbt till större orter i Norge. 

Erbjudandet av hemleverans är viktigt för Coop som detaljhandlare, men ännu viktigare för det norska folket, speciellt de äldre, de sjuka och de som sitter i karantän”, säger Victoria Hellesøy, projektledare på Coop för hemleveransprojektet. ”Jag är verkligen stolt över att vi har kunnat lansera detta initiativ på bara ett par veckor, och jag är uppriktigt imponerad av Coop-Avensia-teamet, Avensias expertis och vilja att arbeta i princip dygnet runt i detta projekt. Det seniora utvecklingsteamet, och deras best-practice-approach i kombination med Avensias e-handelsramverk Storefront Nitro har verkligen varit avgörande för den här lyckade lanseringen”.    


Det dedikerade teamet på Avensia har arbetat i princip dygnet runt för att leverera ett e-handelsprojekt med en extrem tidsram. Ett projekt som normalt skulle ta ett par månader att färdigställa, levererades på ett fåtal veckor. Nycklarna till att kunna leverera en stabil och skalbar lösning på bara två veckor var; en väldefinierad omfattning med fokus på de allra viktigaste behoven, Avensias e-handelsramverk Storefront Nitro, ett seniort projektteam på Coop, och Avensias mest seniora e-handelsexperter som jobbade dygnet runt.

"Jag är väldigt stolt och ödmjuk inför vad vi tillsammans med Coop har levererat i det här projektet", säger Niklas Johnsson, VD på Avensia. "Det är en fantastisk känsla att vara en del av ett initiativ som detta och spela en viktig roll genom att använda vår expertis inom modern handel, för att lösa akuta problem och hjälpa människor med deras basala behov".

Den digitala handelslösningen är byggd på Episerver Commerce med Storefront Nitro ovanpå, på en Microsoft Azure-plattform. Lösningen använder Apptus eSales för relevans. 

Besök den nya e-handeln här