Mirakl

Mirakl driver på plattformsekonomin genom att tillhandahålla den teknologi och det ekosystem som krävs för att företag skall kunna lansera en egen e-handelsmarknadsplats och därmed bli en central spelare i ett eget ekosystem i sin bransch. Med Mirakl’s Marketplace Platform kan både B2B och B2C-företag erbjuda mer, lära sig mer om sina kunder och sälja mer genom att öka antalet produkter som är tillgängliga för köpare, öka Customer Lifetime Value och börja förutse köpares behov och preferenser. 

Dagens konsumenter har inte tålamod för hinder i köpprocessen. De accepterar inte att behöva vänta på butikspersonal, som ursäktar sig och säger att varan kunden kom dit för inte finns i lager. Inte när de har massor med andra sätt att omedelbart köpa den produkten. 

Det har skett ett skifte i maktbalansen mellan säljare och köpare, och köpare har nu all makt. För att överleva i denna nya verklighet behöver man börja tänka nytt även när det gäller hur man säljer.  

Idag kan affärssystem, orderhantering, back-end system, front-end system och allt däremellan, kommunicera med varandra mycket enklare än förut. Bättre kommunikation mellan system gör att värdefulla samarbeten kan inledas, både inom och mellan företag. Samarbeten som skapar fördelar genom hela värdekedjan, ända till slutkonsumenten. 

Affärsmodellen som används på digitala marknadsplatser kallas plattformshandel och är central för företag som Amazon, Apple, Uber och Airbnb, som kopplar ihop köpare och säljare globalt. Inkomstmodellen för en ägare av en plattform för försäljning av produkter från tredje part är huvudsakligen baserad på provision, där man tar betalt per transaktion på plattformen.

Som plattformsoperatör kan en detaljhandlare slippa pressen att hela tiden maximera marginalerna. Istället tar man provision som praktiskt taget är ren vinst.  Detta är en win-win-win modell: Kunden vinner, genom att köpa varan eller tjänsten den letar efter till ett konkurrensutsatt pris, säljaren vinner genom att ha öppnat en riskfri försäljningskanal där teknisk infrastruktur och marknadsföringskostnader helt hanteras av operatören, och plattformsoperatören vinner; den garanteras lojala kunder genom att kunna erbjuda fler produkter till ett bättre pris utan att ta risker när det gäller logistik och lager.

Mirakl Marketplace Platform är utvecklad med stort fokus på användarvänlighet; den levereras startklar och kan lätt integreras till alla e-handelsplattformar, och Mirakl Catalog Manager gör det enkelt att hantera produktdata på hela marknadsplatsen. Den överlägsna expertis om digitala marknadsplatser som Mirakl kan erbjuda är en avgörande faktor för kundernas framgångar.  Mirakl har över 200 kunder i 40 länder, däribland Urban Outfitters, Hewlett Packard Enterprise, Carrefour, Siemens och Toyota Material Handling. 

Avensia erbjuder tekniskt och strategiskt stöd i arbetet med digitala marknadsplatser: från organisationsutveckling och konceptutveckling till kundkommunikation, lösningsarkitektur och implementering. Helt beroende på era behov och vart ni befinner er i arbetet med att etablera en digital marknadsplats. Läs mer om våra strategiska rådgivningstjänster kring digitala marknadsplatser.