PIM - Product Information Management

Med rätt kombination av verktyg, kunskap och processer, kan du förenkla det till synes komplexa området produktinformation. Med ett system som lagrar och distribuerar all produktinformation från ett enda ställe, kan hanteringen av produktdata underlättas och effektiviseras. 

Vad är PIM? 

Ett Product Information Management (PIM)-system ger ditt företag en central hub för hantering av produktdata, där den kan konsolideras med annan data och förbättras för att garantera riktigt bra information om dina produkter, i alla kanaler. PIM-lösningar säkerställer att ditt företag har all produktdata samlat på ett enda ställe och håller den uppdaterad, korrekt och tillgänglig för alla som behöver den. Ett PIM-system samlar och distribuerar automatiskt korrekt produktinformation till hela organisationen, främst till digitala kanaler och till sälj- och marknadsorganisationen. Med ett system som tar över mycket av det manuella och repetitiva arbetet och håller produktinformationen korrekt kan din organisation generera bättre innehåll och bättre kundupplevelser i alla kanaler.

Hur kan ett PIM-system skapa ROI för din e-handel? 

Hanteringen av produktinformation är en viktig komponent för att lyckas med försäljning och marknadsföring i flera kanaler. Det kan till och med vara avgörande för en verksamhet, i en tid när varumärke och konsekvent kommunikation med kunden är viktigare än någonsin för att stanna kvar på marknaden.  Ett bra PIM-system ger ditt företag möjligheten att leverera konsekvent produktinformation med hög kvalitet i alla kanaler, på webben, i mobilen, i tryck och i den fysiska butiken. 

Många av våra kunder har höga krav på sina PIM-system och kräver anpassade lösningar. Vi på Avensia är experter på att anpassa PIM-lösningar för varje kunds specifika behov. Genom att analysera förutsättningarna, produkterna och arbetsprocesserna kan vi föreslå och utveckla den optimala PIM-lösningen för just ditt företag. Vi kan bygga allt ifrån receptkalkylatorer till byggplanerare och vi erbjuder konsulttjänster för att hjälpa till med strategier och förändringsarbete, för att optimera din verksamhet.

Avensia jobbar med inRiver PIM - ett av de marknadsledande systemen på marknaden.