Sök & Relevans

Vad är relevans för e-handel?

I en butik brukar en duktig försäljare hjälpa kunden hitta rätt varor, rekommendera passande varor, och föreslå andra artiklar som kunden kan behöva för att komplettera sitt köp. För att en e-handelslösning ska lyckas skapa en liknande personaliserad upplevelse online behövs en sök- och relevansmotor.

I en e-handel måste funktioner som rekommendationer, kampanjer, sök och kundvagnen testas och optimeras för att passa affärsmål och konsumenters behov. Därför arbetar Avensia kontinuerligt med kunder för att optimera deras lösningar.

Vi arbetar huvudsakligen med sök- och relevansmotorn Apptus eSales. Apptus är ett självoptimerande system som samlar kunddata från sökmotor och aktivitet på hemsidan för att anpassa presentation efter kundens behov. Detta kan handla om produkter, sök, kampanjer, content och layout i olika utsträckning, beroende på behovet av personaliserad merchandising.

Apptus påminner om den duktiga försäljaren i butiken. Det där lilla extra finns i sökmotorsystemets kunskap och i förmågan att uppdatera informationen på millisekunder.