Unified Commerce

Unified Commerce är ett sätt att samla all affärslogik i ett homogent system. Alla kanaler hämtar och skickar information till en central motor. Det innebär att samma information som används i till exempel kassan i en fysisk butik också är tillgänglig för webben. Med en sådan infrastruktur på plats, får man som handlare en 360-graders vy över sina kunder och deras beteende i alla kanaler. Med den typen av kunddata, kan man kommunicera med kunden på kundens villkor både i butik och i e-handeln: man skicka mer personaliserat innehåll och erbjuda varor med mycket större relevans, vilket i sin tur leder till ökad konvertering. 

Omnikanal i ett system

Unified Commerce är ett färdigbyggt ekosystem som integrerar alla kanaler, vilket gör att manuell administration av information inte behövs mellan kanaler. Informationen kan istället delas i realtid – något som gör att alla flaskhalsar som tidigare funnits mellan olika kanaler försvinner. Den information som hämtas in från webben går i samma minut att agera på i andra kanaler och vice versa. 

Avensia Storefront är Unified Commerce

Genom att integrera Episervers e-handelsplattform med Microsoft Dynamics retail-system har Avensia löst omnikanals-utmaningen. Avensia Storefront används idag av flera stora företag, både inom B2C och B2B, över hela världen.

Fördelar med Unified Commerce

  • Agerar automatiskt på data i realtid mellan kanaler
  • All administration görs från ett och samma system
  • Det är enkelt att lägga till och ta bort funktionalitet då det endast finns integrationer till centralmotorn